Hållbarhet och etiskt ansvar har sedan starten varit grundpelare för NORDBO. Vi fattar beslut med hänsyn till miljö, djur och människor när vi utformar våra produkter. Därför är våra marina produkter ASC-certifierade och baserade på svinn från fiskindustrin. Övriga produkter är växtbaserade och vegan-certifierade av Djurens Rätt. Förpackningarna består av FSC-märkt återvunnet papper.

Läs mer om våra certifikat nedan.

ASC

Genom att välja ASC-certifierad fisk bidrar du till att stoppa utarmningen av haven, en renare havsbotten och minskad global klimatpåverkan.

 

Nedan NORDBO-produkter kommer från ASC-certifierad produktion.

ASC (Aquaculture Stewardship Council) är en global hållbarhetsmärkning för odlad fisk, som garanterar hållbar produktion. Märkningen ställer bl.a. krav på fodret som används i odlingarna, minskad antibiotikaanvändning, vattenrening, djurhälsa och att fisken ska kunna spåras tillbaka till odlingsplatsen. Dessutom ställs sociala krav, som förbud mot barnarbete.

Läs mer på www.asc-aqua.org

Produkter som är ASC-certifierade:

NB Omega flytande (trans).png
NB Omega kapslar.png
NB Kollagen (trans).png

I'm Vegan

Djurens Rätts märkning I'm Vegan garanterar att produkten är helt vegetabilisk och att inga animaliska ingredienser förekommit under produktionen.

I'm Vegan är en veganmärkning från organisationen Djurens Rätt som gäller både livsmedel, hygienartiklar och kosmetika. Att använda märkningen I'm Vegan är ett enkelt, tydligt och självklart sätt att visa konsumenterna att ett varumärke uppfyller de krav som Djurens Rätt ställer på veganska produkter.

Läs mer på www.djurensratt.se/im-vegan

Nästan alla våra produkter är I'm Vegan-certifierade,

bl.a. följande:

NB Booster (trans).png
PreFlora.png
NB Mage 60 kap (trans).png